maanantai 19. tammikuuta 2015

#Taskuneuloosi - intoa, iloa ja inspiraatiota

Sain kotitehtävän, vaikka en ihan täysillä keskittynytkään #taskuneuloosiin 10.1. meillä. Meitä oli koolla I-kerho, intohimoa, iloa, inspiraatiota, parikymmentä bloggaajaa tai sellaiseksi aikovaa. Oli ihanaa tavata uusia tuttavuuksia, joiden blogiin oli ehtinyt etukäteen tutustua; tällainen oli esimerkiksi villasukatmatkalaukussa. Kauniita kuvia ja pienin sanoin loihdittua tunnelmaa. Kauimmainen bloggari tuli Kuopiosta!

#Taskuneuloosi on rento neulojien/virkkaajien kasvotusten tapaaminen. Kyseessä on avoin yhdessä tekemisen ja oppimisen tapahtuma liittyen neulomiseen ja sosiaaliseen mediaan. Jokainen toi omat käsityönsä mukaan. Tätä ennen oli järjestetty vuonna 2013 kaksi #taskuneuloosi'a Järvenpäässä, yksi Tampereella ja yksi Helsingissä Wärkfestin yhteydessä. Teemana on tällä kertaa bloggaaminen. Tavoitteena oli innostaa osallistujia bloggaamaan ja jakaa hyödyllisiä vinkkejä. Tapahtuman vetäjinä olivat somen ammattilaiset ja aina innostavat naiset Pauliina Mäkelä Kinda oy:sta ja Marja Nousiainen Viestintätulevaisuus Oy:sta.
#taskuneuloosin, -lounaan, - treffin voi kuka hyvänsä kutsu koolle milloin tahansa.

Kuvassa vasemmalla Marja ja keskellä tupsulakistaankin tunnettu Pauliina. Oikealla Mirella haaveilee blogista.


Miten aloitat, lopetat, millainen tyyli, kommentointi, tunnisteet, kuvat, jnejne - valtava määrä läpikäytyjä asioita. Päällimmäisenä ajatus, että me kaikki osaamme ja tekemällä tulemme paremmiksi. Vähän niinkuin neulominenkin.

Itselleni on vaikenta ajanhallinta. Miten pidämme Tarjan kanssa blogistamme hyvää huolta? Tässäkin, samoin kuin neulomisessa, saa olla armollinen. Älä ressaa - inspiraatio tulee ajallaan. Tee se silloin jos pystyt tai laita muistiin muutama avainsana, näin idea ei unohdu!Ja lopulta koittaa rauhallinen hetki. Hetki kanssa omien ajatusten.

Kuvassa kirjoittajia blogeista Retuperällään, punos-sidos-silmukka, villasukkavuosi, merkkula, ihmisarvoministeriö, SVK n tekstiilityö ja  Pure Finland
Aika tietysti riensi, mutta nerokkaan kotitehtävän myötä tapaaminen jatkuu somessa! Osallistujat nimittäin bloggaavat ja opettelevat kommentoimaan toistensa kirjoituksia. Ja miten riemukasta oli seurata blogahduksia, kuka ehti ensin ja millasien kulman kukin valitsee. Aikaa on tammikuun loppuun. Tämän jälkeen on vielä luvassa Pauliinan kooste, voiko olla parempaa oppimisympäristöä! Kiitos Marja ja Pauliina sekä kaikki ihanat somekaverit!
Lentävän Lapasen blogilistaan tipahtelee teidän linkkejä pikkuhiljaa - ootko kurkkinut?Ja jos innostut vielä lisää ja kaipaat vaihtelua niin meille voi ilmoittautua vierasbloggaajaksi! Kuka olisi eka?

Lopuksi vielä Joko Kuvan valokuvaaja Johanna muistilappu valokuvauksesta.
Kaikki kuvat tässä kirjoituksessa ovat hänen ottamiaan, kiitos Johanna.t. Taina


1 kommentti:

  1. Taina, bloggaamisesihan sujui #taskuneuloosista oikein hienosti ja mallikkaasti, vaikka jouduit päivän aikana taipumaan moneksi - toisin kuin me muut ;). Kiitos vielä lämminhenkisestä ja antoisasta tapahtumasta!

    Ja Johannalle kiitos valokuvista ja 10 käskyä -listasta, joka on hyvä muistutus ja kertaus ihan meille kaikille vieraiden valokuvien käytöstä somessa. Hyvä hyvä!

    VastaaPoista