perjantai 20. marraskuuta 2015

Messuneitsyyden menetys

Olimme siellä mekin, osastolla C 603, Suomen Kädentaitomessuilla. Kyseiset messut ovat vuosien saatossa tulleet tutuiksi, mutta nyt olimme siellä ensikertalaisina näytteilleasettajina. Jännitti tietysti, mitä mukaan, ostaako kukaan mitään ja miltä osastomme näyttää? Ensikertailaisena saa tehdä töitä jo pelkästään saadakseen paikan. Ilmoitimme alkukeväästä millaista osastoa halajamme, mutta koska aiempien vuosien myyjät ovat etusijalle, jouduimme odottamaan sitä mitä jää jäljelle. Erilaisten vaiheiden jälkeen, päätimme käydä kiinni tarjottavaan tilaan.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Halusimme siirtää liikkeemme tunnelman messuille ja keksimme teettää suuren valokuvaseinän. Kuvan toteutti meille taitavasti oman kylän valokuvaaja Konsta Linkola. Valokuvaseinä toimi mainiosti optisena harhana ja osastomme vaikutti isommalta kuin se olikaan. Monet kiitokset Konstalle, vain käyntikortit puuttuivat. Seinä herätti kiinnostusta niin messuvieraissa kuin muissa näytteilleasettajissa.

Kuva: Konsta Linkola

Iloksemme Handun Ilona lähti messiin ja miehitys osastolla sai parhaan mahdollisen lisän. Handun langat myyvät mukavasti kaupalla ja tottakai sitten myös messuilla! Ilonan messujen alusviikot taisivatkin mennä pääosin värjäyskattiloiden äärellä. Jälkiviisaana pohdimme messujen antia ja totesimme meidän olleen hyvän tiimin. Pinnat ei kiristäneet vaikka perjantaina sekä lauantaina olikin hirmuinen väenpaljous ja kiirus.

Värikäs lankakauppias Tarja. Kuva: Messujen kuvapankki 


Ohjelmaa osastolla, Molla Mills ja Kasibitti

Kuva: Kaisla Rahkola


Messuvilinän lisäksi meillä oli vierailijoita osastolla. Perjantaina Virkkuri 3:n Amerikan markkinoille juuri päässyt Molla Mills virkkuutti Kasibitteja. Kasibitti on Mollan ja Lentävän Lapasen yhteistyössä syntynyt kämmekäsohje. Ohje on suunniteltu 100% merinovilla Milla Mialle, mutta käy tietysti samankaltaisille langoille yhtä hyvin. Muuten Molla esiintyi idealavalla ja markkinoi Virkkuri kirjojaan kustantajansa kanssa.


Janina Kallio ja Songbird



Janina Kallio suunnitteli meille oman huivin, joka sai nimekseen Songbird. Huivi on suorakaiteen muotoinen, pitkä, elegantti, kevyt ja tyylikäs. Se on suunniteltu Handun merinosilkkihuivilangalle, jossa on metrejä 800 per 100 grammaa. Lankaa löytyy kimalteella ja ilman. Mallia on saatavilla verkkokaupastamme ja helmikuun 15. päivän jälkeen myös Ravelrystä Janinakalliodesignin ohjeista.
Malli otettiin hienosti vastaan ja aika monella taitaa juurikin olla Sondbird puikolla. Kukahan ehtii ensin? Janina itse esitteli malliaan lauantaina osastolla, kuulin paljon kehuja pitkästä aikaa tämän muotoisesta huivista.


Iloiset Lapasmatkat 


Aamuhetki bussista, kuva: Puikkomaisteri
Bussikuskimme Pekka asiallisissa tamineissa


Järjestimme asiakkaillemme rentouttavan yhden yön messumatkan. Tämä osoittautui ilmeisen onnistuneeksi, kun ilmoittautumisia satelee jo ensi vuodelle. Bussillinen iloisia neulojia saapui aikaisin lauantaina messuille ja viihdytti itseään päivän Tampereella. Illalla neuloimme hotelli Villassa ja jaoimme parhaita messutärppejä viinilasien äärellä. Opettipa Puikkomaisteri baarimikolle uuden driksun expresso Manhattanin. Hauska yhteensattuma, kun huomasin Ingstagramissa, jotta samassa hotellissa asusti Puikoltapujonnu. On aina niin jännää kohdata kasvot blogin takaa. Puikkomaisterin blogista löytyy kivoja kuvia matkalta.

Iloiset Lapas-matkalaiset Hanne, Maarit ja Elina

Messuhulinaa, kuva: Maarit Ojala

Suorapuheinen Puikkomaisteri

Tiina Kaarelalta ilmestyi alkusyksystä upea, haastavia sukkaohjeita sisältävä Puikkomaisterin Sukkakirja, jota hän esitteli messujen idealavalla. Kirja kannattaa muuten lukea vaikka epäileekin kykyjään, kirja kannustaa haastamaan itsensä. Alunperin Puikkomaisteri oli buukattu osastollemme, josta järjestäjät oikeutetusti halusivat hänet esiintymään myös Idealavalle. Kirja on saanut hyvän vastaanoton ja ensimmäinen on justsilleen finito. Kirjaa sai osastoltamme nimikirjoitusten kera lauantaina sekä sunnuntaina. Kiitos Tiina antaumisesta myyntihommiin!

Mitä jäi käteen

Väsyneet, mutta onnelliset kauppiaat. Aino`S lapaset by Aino Sibelius valittiin 10 parhaan vuoden uutuustuotteen joukkoon. Voiton vei Ebba Masalinin kasviaiheisista opetustauluista Taito Itä-Suomen tuotesarjaan kuuluva Mustikka-puolukka keittiöpyyhe. Kauppa kävi ja ihmiset olivat iloisia.

Linkistä pääset kuuntelemaan Radio Classicikilta tulleen Tainan haastattelun Aino Sibeliuksen lapasista.
Kuuntele haastattelu. 

Jotain uusia yhteistyökuvioitujakin jäi muhimaan, niistä myöhemmin.

Bloggarit ovat kirjoittaneet löydöistään ja osanneet napata kivoja kuvia. Tässä muutama linkki

Ihanoikeablogi
Toinenkin Ihanoikeablogi
Eilentein
Hupsistarallaa
Retuperällään
Sohvaneulomo
Katjun kannoilla
Tuulenaskeleet
Minä teen 
Mehukekkerit

Nöyrät kiitokset asiakkaille, Lapasmatkanjohtaja Minnalle ja matkalaisille, Ilulle, Mintulle, Puikkomaisterille, Mollalle ja Janinalle!

Näkemisiin viimeistään Knitting Moviessa 7.12.

t. T & T













4 kommenttia:

  1. Mukava postaus myyjän vinkkelistä :) Ja oli kyllä mukava istua iltaa teidän kanssa!

    Mistäs muuten tuollaisen Kasibittisen ohjeen saa? Onko se uusimmassa Virkkurissa (juuri sitä ei nimittäin vielä löydy hyllystä)?

    Mää joudun ehkä sortuun nettikaupan puolelle noissa Handuissa.. Niin ihanasti kimaltelivat hyllyillä (mutta en pöliä ostanu) ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, kasibitin ohjetta voi ostaa meiltä 4 euron hintaan. Vielä se ei löydy verkkokaupasta, mutta laita viesti info@lentavalapanen.fi niin postitan sen sulle. Itsekin sorruin kimeltelevaan Songbirdiin, vaikken mikään blingbling fani olekaan.

    VastaaPoista
  3. Teidän messuosasto jäi minun mieleeni mukavimpana osastona koko messuilla, tunsin itseni todella tervetulleeksi joka kerta kun kohdalle osuin. Mahtavasti kohtaatte asiakkaat! Majoituin minäkin Villassa ja näin neulojaporukan aulassa kun palasin illalla hotellille mutta rättiväsyneenä en enää jaksanut liittyä joukkoon vaikka vähän mieli tekikin. Ensi kerralla sitten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Messut ovat mukavia, mutta ah niin rankkoja. Uni kyllä maistui ja Villa oli oiva hotelli neulojille. Tervetuloa piipahtamaan myös Järvenpäässä!

      Poista