lauantai 4. kesäkuuta 2016

Tourilla toistamiseen

Se alkoi - hillitön sukkaa pukkaa kesä! Vuosi sitten eletty hullaannus jatkuu. Tour de sock, sukkien nopeuskilpailu järjestetään vuosittain vapaaehtoisvoimin. Tänä vuonna etapit eli ohjeet julkaistaan 1., 11. ja 21. päivät kesä- ja heinäkuussa. Kisaan osallistuu ennätysmäärä puikkojen heiluttajia,  n. 1200, joista suomalaisia n. 200. Osallistuminen kilpailuun on samalla tapa tehdä hyvää, sillä osallistumismaksu (7,50) menee lääkärit ilman rajoja järjestölle.

Meillä oli vuosi sitten 2 tiimiä ja tavoitteena nyt tavoittelimme tuplausta. Tämä onnistui ja meillä on Ainon Lapaset, Rasat, Tumput ja Vanttuut! Ihanaa uskallusta, kannustusta ja itsensä haastamista kolmenkymmenen naisen voimin.

Viime keskiviikko 1.6. klo 15.30 oli ensimmäisen ohjeen ilmestymishetki. Pikkuhiljaa väkeä alkoi ilmestyä puodille samanhenkisten joukkoon ihmettelemään ja aloittelemaan ohjetta.  Adrienne Fongin Twist and Turn pitsimalli on mukava ensimmäiseksi ohjeeksi, siinä on sopivasti vaikeusastetta eikä ole tylsä.

Mm. Handun langoista saa sponsoripisteen

Keltainen taisi olla suosituin värivalinta 

Nopeimmat tosineulojat saivat sukkaparinsa valmiiksi huimassa noin 12 tunnissa, ja ensimmäiset viisi;  kramox, knea, NeulistiMNK, Inkeri ja LillaFii, ovat suomalaisia! Kyllä ovat nopeita ja taitavia. Meillä on ilmeisesti tapana tehdä kunnolla kun johinkin ryhdytään. Onnittelut Speedy Finns tiimille.
Mainituista knea taisi vuosi sitten voittaa koko kisan!

Tavoitteita asettaessa oli pakko kurkata viime vuotisia tuloksia. Meidän ehdoton sukkakuningatar oli TiinaMarjaana sijalla 48! Sadan joukkoon mahtuivat Mirmelsal (74),  Punneli (77), TiiaN (80)  ja allekirjoittanut sukkasillaan (78). Nytkin ekan etapin voiton veti TiinaMarjaana 22., sitten Punneli 33. ja seuraavana ensikertalainen Murtsi sijalla 62.  Pisteistä ja tuloksista viis, parasta tässä on uuden oppiminen ja yhdessä neulominen - itsekin sain tänään vierihoitoa silmukointiin - kiitos vaan vielä TiiaN.

Kesäsukkia twistillä, kuva TiiaN

Oma neulominen ajoittui iltoihin ja sopivasti muu perhe kera koiran oli reissussa, joten sain rauhassa tikutella. Ohje ei sen kummemmin aiheuttanut päänvaivaa, kun gussetitkin oli jo ehditty selventää niin Kaheleiden keskustelussa kuin Lentävän Lapasen omassa ryhmässä Ravelryssä. Tänään tosin korjasin vielä ne silmukoinnit.

Oikein hyvää sukkamojoa kaikille Tour de Sockissa mukana oleville! Ja muuten ennakkoon tiedoksi: Jyväskylän Neulefestareilla pidetään Tour de Stop - treffit lauantaina 16.7.!

t. sukkasillaan aka Taina


Ainakin yhdet valmistui!


3 kommenttia:

 1. On tää ihanaa hulluutta ja hulluttelua. :D Sun sukista tuli todella kauniit.

  VastaaPoista
 2. Kiva kesäinen malli. Jotain tuollaista etsin vaan en löytänyt. Noh, kilpailemaan musta ei ole, kannustan teitä muita.
  Pian tavataan KIPissä;)

  VastaaPoista
 3. Eikö ja niin kutkuttavaa. Kiitos, sukista tuli mukavat. Ei muuta kuin seuraavaa odotellessa.

  VastaaPoista