maanantai 15. joulukuuta 2014

Henkilökohtaisia kohtaamisia

Lankakaupassa käynti on hyvin henkilökohtaista ja siksi kauppias pääsee usein mukaan merkittäviin hetkiin asiakkaidensa elämää. Meille tullaan, kun lapsia syntyy, tullaan äideiksi tai isoäideiksi. Meille tullaan kastejuhlan, konfirmaation, tanssiais- ja jopa Linnanjuhlien valmisteluissa. Polttareita, synttäreitä, hääpäiviä - iloisia juhlia. Näinä päivinä tietysti joululahjavalmisteluissa, muille ja myös itselle haetaan mieluisaa puuhaa Joulun rauhaan.

Vastasyntyneelle junasukat

Asiakkaan ylläritarjoilut hääpäivänään


Kohtaan myös vaikeita hetkiä, taivasmatkasukkia läheisille. Isä tai isoisä halutaan lähettää viimeiselle matkalla lämpimissä omatekoisissa sukissa. Samoin haetaan tekemistä vaikeassa sairaudessa jaksamiseen, ponnisteluihin saada elämä paremmille urille ja uskaltaa hetkeksi ihmisten ilmoille. Näitä kaikkea ja paljon muuta kohtaa lankakaupassa ja se tuntuu tärkeältä. Lankojen ja käsillä tekemisen hyvää tekevä vaikutus on todistetusti totta. Se rauhoittaa, auttaa keskittymään ja tekee meistä tarpeellisia. Aamupostin  26.9. mukaan "Villasukat auttavat sydänsuruihinkin".

Käsitöiden tekeminen kehittää luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Kahdella kädellä tekeminen aktivoi molempia aivopuoliskoja, mikä parantaa aivopuoliskojen yhteistyötä, vakuuttaa aivotutkija ja Helsingin yliopiston kognitiotieteen professori Minna Huotilainen.

Aikaan sopii myös, se että neulominen voi opettaa meille armollisuutta. Keskeneräiseksi jääneet käsityöt eli ufot (Unfinished Object), pitäisi piilottamisen sijaan nostaa esille. Ne ovat osoitus ponnistelusta omien taitojen ylärajoilla, mikä on tulevan onnistumisen ehto. Oman keskeneräisyyden sietäminen on keskeistä älyllisen kehityksen kannalta. Saati sitten tässä mulle-kaikki-heti-maailmassa pitkäjänteisyyden kehittäminen!

Piparilapasia
Lankoja voi käyttää näinkin
 

Armollista Joulun odotusta, kyllä ne käsityöt aikanaan valmistuu.
t. Taina
Taskutakki on vielä vaiheessa

2 kommenttia:

  1. Lisää tätä! Tarinoita elämästä ja kohtaamisista! Janoan tarinoita ja kuvia, tahdon lisää! Samaan malliin jatkakaa. Lepo!

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos Marja! Sun patistamana / innoittajana tämä(kin) blogi syntyi. Öitä.

    VastaaPoista