maanantai 8. joulukuuta 2014

Sibelius 149 vuotta!

Tänään on kotikaupunkimme suuren miehen, Jean Sibeliuksen 149-vuotis syntymäpäivät. Päivän kunniaksi pääsimme käymään Ainolassa.
Kuva kirjasta Jean Sibeluksen pöydässä (Risto ja Ritva Lehmusoksa)
Normaalisihan Ainola on auki yleisölle vain kesäaikana, tänään juhlapäivänä, 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta sai lähestulkoon henkilökohtaisen esittelyn. Pääsimme myös yläkertaan, joka normaalisti on suljettu yleisöltä.

Ihan uskomaton tunnelma, aivan kuin olisimme tulleet Ainon ja Jannen luo kylään, isot uunit olivat lämpiminä, (nykyään tosin sähkövastuksilla, ei ole mahdollista koko talon uuneja käydä lämmittämässä puilla). Hyvin pystyi kuvittelemaan, että isäntäpari on vain poikennut johonkin ulos ja kohta tulisivat meitä tervehtimään.
 
Aino oli kova käsityöihminen, hän kutoi kangaspuilla, neuloi ja kirjoi, ja suureksi hämmästykseksi, hän teki myös puutöitä! Ainolassa onkin useampi huonekalu jonka Aino teki talon pohjakerroksessa olevassa tuvassa, hänellä oli siellä näet ikioma höyläpenkki.

Säveltäjämestari oli myös hyvän ruoan ystävä ja nyt onkin ilmestynyt uusi kirja: Jean Sibeluksen pöydässä. Kirjassa on myös mukavia pieniä juttuja perheen elämästä. Pitkäaikaisen apulaisen, Helmin pipariresepti pitänee testata hetimiten.

Ensi vuonna vietetään Jean Sibeluksen 150-vuotissyntymäjuhlaa, myös Lentävä Lapanen on omalta osaltaan mukana juhlavuoden tohinoissa. Kerrottakoon tässä sen verran, että asia liittyy enemmänkin Ainoon ja tietenkin neulomiseen! Myöhemmin sitten lisää tästä aiheesta.
T. Tarja

2 kommenttia:

  1. Huissin paljon kiitoksia, että jaoitte kuvat ja tunnelmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suosittelen ensi vuonna! Tämmöinen synttäriohjelma on ollut jo muutaman vuoden, Cafe Auliksen (ihana) valmistumisesta lähtien. Kakkukahvit nautittiin siellä takkatulen äärellä. Illalla oli vielä Lionsien soihtukulkue ja Finlandia Sibelius patsaalla

      Poista