sunnuntai 2. elokuuta 2015

Sukkakesä, 101 sukkaa

Tämä kesä meni täysin uppotuneena Tour-de-sock sukkakilpailuun. Ja minkä flown vai sukkamojon se saikaan aikaan! Houkuttelin mukaan kaksi joukkuetta "hieman" puutteelisin tiedoin ; ) olin nimittäin sitä mieltä, että riittää kun joukkueen jäsenet vuorollaan neulovat yhden etapin. Jännitysnäytelmä alkoi 1.6. ja jokaiselle 6:lle etapille oli aikaa neuloa julkaistu sukkaohje kymmenessä päivässä.

Ensimmäiset ovat tässä! Saanko esitellä kuopiolaisen TiiQ:n Virrat! Upeaa, että ensimmäinen malli oli suomalaisen suunnittelijan! Oli todella kunnia saada Tiina avaamaan TDS2015 sukkanäyttelymme Järvenpäähän!

Tyylikäs malli, jossa riitti koko ajan vaihtelua.
Tour-de-sockin historiassa Virrat on ensimmäinen sportvahvuiselle langalle suunniteltu malli. Aloitus kärjestä ja päättely neulalla. Kuvio neulottiin kierretyin ja kuljetetuin silmukoin. Ohje tulee kaikille saatavaksi ensi tammikuussa.

Kakkosetappi saikin sitten haukkomaan henkeä. Kirsten Hallin monimutkainen malli Far into Forestin ohjekin oli jo 13 sivuinen. Tämän ohjeen voi jokainen jo hankkia Ravelrystä .
Olin tämän etapin ajan Huippuvuorilla ja päättänyt jättää tämän tekemättä. Mistä kummasta kuitenkin tulee hinku yrittää. Tämä malli vaatii niin paljon keskittymistä että ajoissa valmistuminen jäi todella haaveeksi. Ne ovat vieläkin kesken. Tämä malli on oma suosikkini! Miten hienoja kuvia siitä näki esimerkisi Kaheleiden keskusteluissa.

Tässä mallissa opin mm. väridominassin merkitksestä


Loma meni ja etapit jatkuivat. Siirryin mökille mukanani langat yhteen malliin, onneksi kuriiritoimituksen pelitti ja loputkin etapit saivat lankansa. Kiitokset vaan toimittajille!

Nämä ovat Touring Bubbles eli Kuplat ja kuvan otti Kaisla. 


From a Distance ja helmet! Hammaslankaa voi käyttää neulomisessakin. Eka kerta helmeilyä!

Ophidia käärmesukissa kiemurat on tehty intarsiana ja pohjissa tanssia kuvioilla oman mielen mukaan.
Nordic Stripes oli viimeinen etappi, josta monet olisivat odottaneet enemmän yllätyksellisyyttä.


Opit 

Minulle osallistuminen oli pääasiassa itsenä voittamista, uskaltamista ja oppimista. Varsinainen sukkakoulu! Kaikki ohjeet olivat englanninkielisiä ja ohjeiden luku vaati kärsivällisyyttä tai ainakin opin että ne kannattaa yleensä lukea! Soveltaminen ei  myöskään toiminut tässä. Huomasin, että suomalaiset ovat todellisia protaitureita, nopsasormia. Uskomatonta vauhtia.
Hienoa oli havaita suomalaisten neulojien, joita muuten oli todella paljon, me-henki. Kysymyksiin tuli heti ystävällisiä vastauksia ja vinkkejä. Vastaajina oli niin kilpakumppanit, suunnittelijat kuin moderaattorit. Jättiläiskiitos, ensikertalaiselle sillä on suuri merkitys!

Yhdessä neulomisen riemu 

Joukkueemme sai valmiiksi 101 sukkaa, pariton, koska minun Forest sukista toinen on kesken. Aino`S veti pisteiden osalta pidemmän korren Janne`S joukkueen kiriessä hienosti perässä. Täydellisiä suorituksia molemmilta. Hauskaa oli toivottavasti kaikilla. Lopussahan ne parhaat naurut aina on, jos välilä tuntui että aikaa meni enemmän purkamiseen. Villasukkavuoden Marjaana teki meistä parhaan yksilösuorituksen.

TDStreffit ja näyttely

Ihana tour-de-sock porukkamme heitti idean koota kaikki valmistuneet sukat näyttelyksi puotimme ikkunaan. Ja niinhän me tehtiin. 101 sukkaa komeilee nyt myymälän ikkunoissa kauniisti ainakin elokuun ajan. Kaikkea loppuunasti vietyä on syytä juhlia, joten näyttely vaatii juhlallisen avauksen. TiiQ tosiaan saapui leikkaamaan punaisen langan ja kertomaan suunnittelutyöstään ja Virtojen synnystä. Päivä hujahti niin nopsaan etten ehtinyt oikein kameraa käyttämään. Onneksi Majaillaan blogin Mirellalla se oli hyvässä käytössä. Tässä vielä kuva Langanpäästäkiinni blogin Tiialta koko sukkakeosta. Kiitos Aino`S ; Tiia, Marjaana, Mirella, Terttu, Maija ja Riitta sekä Janne`S Anu, Kati & Kati, Tiina ja Manna <3

Ensi vuonna uudestaan!


4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Ja niin ihana kesä ja TdS teidän kaikkien kanssa. Kiitos kun pyysit mukaan. ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana sukkakesä minullakin!

  VastaaPoista
 3. Ihana kooste kesän tunnelmista. Tässähän se tämä kesä tosiaan meni - eikä olis voinut mennä mukavammin! :)

  VastaaPoista
 4. Lisää yhtä ihania yhdessä tekemisen riemuja! Mahtavaa, että lähdin mukaan! :-)

  VastaaPoista